Flag

Flambovaný trhanec

asi 4 porcie
Jednoduché
45
Chutný horúci recept so Zlatým klasom Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na trhanec
300 gmúka hladká
250 mlmlieko
2 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
štipkasoľ
2 ksvajce
Na krém
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
600 mlmlieko
3 PLcukor
štipkasoľ
Eště potrebujeme
200 mlrum kvalitný alebo Amaretto
maslo
cukor práškový
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Na prípravu cesta všetky prísady spolu poriadne premiešame a necháme cesto asi 20 minút odpočívať.

2

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale.

3

Na oleji si z cesta upečieme hrubšie palacinky, ktoré potom natrháme na menšie kúsky. Na panvicu dáme maslo a pridáme natrhané palacinky. Posypeme práškovým cukrom a počkáme, kým sa trochu skaramelizuje. Následne podlejeme alkoholom, zohrejeme ho a potom opatrne zapálime. Flambujeme kým zhasne plameň.

4

Servírujeme tak, že najprv do misky nalejeme krém zo Zlatého klasu a potom pridáme flambované palacinky. Pred podávaním môžeme dozdobiť ovocím.