SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Francúzsky jahodový koláč

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Oh lala!

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Francúzsky jahodový koláč

Na cesto:

1 vajce
300 g maslo
citrónová kôra strúhaná (z 1 citróna)
1 balenie Bábovky Dr. Oetker

Na náplň:

1 balíček Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
3 zarovnané PL cukor práškový
300 ml smotana na šľahanie (33%)

Na ozdobenie:

300 g jahody čerstvé
1 balíček Tortové želé červené Dr. Oetker
250 ml voda
2 - 3 PL cukor

Ešte potrebujeme:

koláčová forma (Ø 27 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame vareškou vajcia s maslom a citrónovou kôrou, pridáme sypkú zmes na bábovku a spracuejem na hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme cesto na veľkosť formy a vložíme ho do vymastenej koláčovej formy. Dáme do predhriatej rúry piecť.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

2

Na prípravu náplne vyšľaháme puding Crème Olé so smotanou na šľahanie a cukrom elektrickým ručným šľahačom dotuha. Náplň rozotrieme na vychladnutý korpus.

3

Na ozdobenie umyjeme jahody, nakrájame na kúsky alebo plátky a rozložíme ich na koláč. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Želé necháme trochu vychladnúť a nalejeme na jahody. Koláč vložíme na 1 hodinu do chladničky, aby dostatočne stuhol.

Nutričné hodnoty na recept Francúzsky jahodový koláč

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1796kJ
429kcal
1114kJ
266kcal
Tuk 32.40g 20.12g
Uhľohydrát 30.21g 18.76g
Bielkoviny 3.96g 2.46g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.