Flag

Francúzsky jahodový koláč

asi 12 porcií
Jednoduché
30
Oh lala!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 ksvajce
300 gmaslo
citrónová kôra strúhaná (z 1 citróna)
1 balenieBábovky Dr. Oetker
Na náplň
1 balíčekCrème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
3 zarovnané PLcukor práškový
300 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na ozdobenie
300 gjahody čerstvé
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
250 mlvoda
2 - 3 PLcukor
Ešte potrebujeme
koláčová forma (Ø 27 cm)
Picture - Bábovky Dr. Oetker
Picture - Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame vareškou vajcia s maslom a citrónovou kôrou, pridáme sypkú zmes na bábovku a spracuejem na hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme cesto na veľkosť formy a vložíme ho do vymastenej koláčovej formy. Dáme do predhriatej rúry piecť.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Na prípravu náplne vyšľaháme puding Crème Olé so smotanou na šľahanie a cukrom elektrickým ručným šľahačom dotuha. Náplň rozotrieme na vychladnutý korpus.

3

Na ozdobenie umyjeme jahody, nakrájame na kúsky alebo plátky a rozložíme ich na koláč. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Želé necháme trochu vychladnúť a nalejeme na jahody. Koláč vložíme na 1 hodinu do chladničky, aby dostatočne stuhol.