Flag

Frangipane tart s hruškami

asi 6 porcií
Stredne náročné
25
s marcipánom
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 baleniecesto lístkové mrazené alebo chladené
Na náplň
150 gMarcipán Dr. Oetker
2 ksvajce
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
2 PLrum
štipkasoľ
citrónová kôra z 1 citróna
3hrušky
Na potretie
3 zarovnané PLdžem marhuľový
Ešte potrebujeme
koláčová forma (Ø 28 cm)
valček na cesto
štetec alebo pierko
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyvaľkáme lístkové cesto (mrazené cesto predtým necháme rozmraziť). Cesto vložíme do vymastenej koláčovej formy, orežeme okraje a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou.

2

Na prípravu náplne nakrájame marcipán na malé kúsky. Elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme marcipán, vajcia, vanilkový cukor, rum, soľ a citrónovú kôru dohladka. Náplň rozotrieme na cesto. Hrušky olúpeme, rozpolíme a zbavíme jadier. Každú polovicu nakrojíme, aby vytvorila vejár, a rozdelíme na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

3

Na potretie zahrejeme marhuľový džem a povrch ešte teplého koláča potrieme.