SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Frangipane tart s hruškami

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

s marcipánom

asi 6 porcií

stredná obťažnosť 25 minut

Prísady

Prísady

na recept Frangipane tart s hruškami

Na cesto:

1 balenie cesto lístkové mrazené alebo chladené

Na náplň:

150 g Marcipán Dr. Oetker
2 vajce
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
2 PL rum
štipka soľ
citrónová kôra z 1 citróna
3 hrušky

Na potretie:

3 zarovnané PL džem marhuľový

Ešte potrebujeme:

koláčová forma (Ø 28 cm)
valček na cesto
štetec alebo pierko

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta vyvaľkáme lístkové cesto (mrazené cesto predtým necháme rozmraziť). Cesto vložíme do vymastenej koláčovej formy, orežeme okraje a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou.

2

Na prípravu náplne nakrájame marcipán na malé kúsky. Elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme marcipán, vajcia, vanilkový cukor, rum, soľ a citrónovú kôru dohladka. Náplň rozotrieme na cesto. Hrušky olúpeme, rozpolíme a zbavíme jadier. Každú polovicu nakrojíme, aby vytvorila vejár, a rozdelíme na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

Doba pečenia: asi 35 Minút

3

Na potretie zahrejeme marhuľový džem a povrch ešte teplého koláča potrieme.

Nutričné hodnoty na recept Frangipane tart s hruškami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1792kJ
428kcal
955kJ
228kcal
Tuk 24.37g 12.96g
Uhľohydrát 53.17g 28.28g
Bielkoviny 6.70g 3.56g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.