Flag

Halloweensky BB puding s jedlou hlinou

asi 6 porcií
Jednoduché
90
BB puding Dr. Oetker ako základ, ktorý dopĺňa gaštanové pyré
Zloženie
Príprava
Náš tip
Môžeme vyrobiť aj jednofarebné dážďovky
Náš tip
Môžeme použiť aj želé dážďovky kúpené v obchode
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na jedlú hlinu
100 gmúka hladká
40 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
1,5 PLČierné kakao Dr. Oetker
75 gmaslo zmäknuté
1 ksžltok
Na plnku
800 mlmlieko
120 gBB puding kakaový Dr. Oetker (250 g)
4 PLcukor
100 ggaštanové pyré
Na želé dážďovky
125 mlpomarančová šťava
0,5 balíčkyTortové želé žlté Dr. Oetker
0,5 PLcukor
125 mldžús jahodový
0,5 balíčkyTortové želé červené Dr. Oetker
0,5 PLcukor
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Čierné kakao Dr. Oetker
Picture - BB puding kakaový Dr. Oetker (250 g)
Picture - Tortové želé žlté Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Najskôr si upečieme domácu čiernu sušienku, z ktorej budeme robiť jedlú hlinu. Všetky suroviny na cesto ručne zmiešame a dáme na chvíľu do chladničky. Rúru vyhrejeme na 180°. Veľký plech vyložíme papierom na pečenie, cesto naň roztlačíme rukou, aby vznikla placka hrubá ako sušienka. Pečieme asi 12 minút, potom necháme vychladnúť a rozdrobíme na hlinu tak, aby ostali menšie aj väčšie hrudky.

2

BB Puding uvaríme v osladenom mlieku podľa návodu a máme dve možnosti – buď gaštanové pyré vmiešame dovnútra, alebo z neho urobíme medzivrstvu. Do obdĺžnikovej misky s objemom 1 liter nalejeme polovicu pudingu a urovnáme. Rovnomerne rozložíme nastrúhané pyré a posypeme polovicou rozdrvených sušienok. Urovnáme, nalejeme zvyšný puding a pokryjeme ho zvyšnými sušienkami. Dáme dobre vychladiť.

3

Na domáce želatínové dážďovky si pripravíme silikónovú formu na dážďovky a dva malé kastróliky. Polovicu balíčka červeného tortového želé zmiešame s cukrom a pridáme jahodový džús. Dobre rozmiešame a prelejeme do kastrólika. To isté zopakujeme so žltým želé a šťavou. Oba kastróliky dáme variť a miešame, kým nezačnú vrieť. Minútu prevaríme a odstavíme. 

4

Do formičiek nalievame z jedného konca žltú tekutinu a zároveň z druhého konca červenú, aby sa v strede spojili. Želé stuhne veľmi rýchlo. Hotovými dážďovkami ozdobíme puding a podávame. 

Náš tip

  • Môžeme vyrobiť aj jednofarebné dážďovky
  • Môžeme použiť aj želé dážďovky kúpené v obchode