SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jablkové želé s kúskami hrušiek

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

raňajková špecialita

asi 3 poháre

jednoduchá príprava 30 minút

Prísady

Prísady

na recept Jablkové želé s kúskami hrušiek

Prísady:

1 balenie Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
800 ml jablková šťava
200 g hrušky (olúpané a nakrájané na malé kúsky)
1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 g cukor

preparation

príprava

1

Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a nožom vyškrabeme dreň.

2

Vo väčšom hrnci premiešame šťavu s kúskami hrušiek a vanilkovou dreňou.

3

Obsah balíčka Gelfixu zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do zmesi. Zmes za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Potom ju odstavíme.

4

Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného želé. Ak je želé po vychladnutí málo tuhé, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

5

Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Nutričné hodnoty na recept Jablkové želé s kúskami hrušiek

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 3521 kJ
841 kcal
691 kJ
165 kcal
Tuk 0.58 g 0.11 g
Sacharidy 208.85 g 41.03 g
Bielkoviny 0.61 g 0.12 g