Flag

Jablkový crumble s melasou

4 porcie
Jednoduché
45
Dokonalé spojenie jabĺk a Trstinového cukru karamelového Dr. Oetker s chrumkavou zapečenou posýpkou.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
3 ksjablká väčšie
šťava z ½ citróna
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 zarovnaná KLškorica mletá
na špičku nožakardamóm drvený
štipkasoľ
2 zarovnaná KLGustin bezgluténový Dr. Oetker
2 balíčkyTrstinový cukor karamelový Dr. Oetker
2 KLmelasa
Na posýpku
60 gkokos strúhaný
40 govsené vločky
1 balíčekTrstinový cukor karamelový Dr. Oetker
na špičku nožakardamóm drvený
1 zarovnaná KLškorica mletá
štipkasoľ
0,5 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
60 gmaslo
Ešte potrebujeme
4 kskeramické zapekacie misky (ø 10 cm)
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne jablká zbavíme jadrovníkov a aj so šupkou ich nakrájame na malé kúsky. Vložíme ich do misky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme kôru, škoricu, kardamóm, soľ, škrob, trstinové cukry a melasu a dôkladne premiešame. Zmes rozdelíme do maslom vymastených zapekacích misiek.

2

Na prípravu posýpky v mise zmiešame kokos, vločky, trstinový cukor, kardamóm, škoricu, soľ a kypriaci prášok. Pridáme maslo a ručne vypracujeme na posýpku. Posýpku nanesieme na povrch náplne. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Upečený crumble podávame najlepšie teplý.