SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jablkový crumble s melasou

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa :( )
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Dokonalé spojenie jabĺk a Trstinového cukru karamelového Dr. Oetker s chrumkavou zapečenou posýpkou.

4 porcie

jednoduchá príprava 15 minut

Prísady

Prísady

na recept Jablkový crumble s melasou

Na náplň:

3 ks jablká väčšie
šťava z ½ citróna
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 zarovnaná KL škorica mletá
na špičku noža kardamóm drvený
štipka soľ
2 zarovnaná KL Gustin bezgluténový Dr. Oetker
2 balíčky Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
2 KL melasa

Na posýpku:

60 g kokos strúhaný
40 g ovsené vločky
1 balíček Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
na špičku noža kardamóm drvený
1 zarovnaná KL škorica mletá
štipka soľ
0,5 KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
60 g maslo

Ešte potrebujeme:

4 ks keramické zapekacie misky (ø 10 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu náplne jablká zbavíme jadrovníkov a aj so šupkou ich nakrájame na malé kúsky. Vložíme ich do misky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme kôru, škoricu, kardamóm, soľ, škrob, trstinové cukry a melasu a dôkladne premiešame. Zmes rozdelíme do maslom vymastených zapekacích misiek.

2

Na prípravu posýpky v mise zmiešame kokos, vločky, trstinový cukor, kardamóm, škoricu, soľ a kypriaci prášok. Pridáme maslo a ručne vypracujeme na posýpku. Posýpku nanesieme na povrch náplne. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: 180 °C

Doba pečenia: 30 Minút

3

Upečený crumble podávame najlepšie teplý.

Nutričné hodnoty na recept Jablkový crumble s melasou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1432kJ
342kcal
1038kJ
248kcal
Tuk 23.10g 16.74g
Uhľohydrát 37.86g 27.43g
Bielkoviny 2.72g 1.97g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.