SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jahodový džem s presom

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Originálny džem si pripravíte rýchlo a jednoducho s pomocou Gelfixu Kalsik 1:1 Dr. Oetker

asi 7 pohárov à 200 ml

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Jahodový džem s presom

Prísady:

50 ml preso
1 kg jahody (očistené a nakrájané na malé kúsky)
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kg cukor

preparation

príprava

1

Na prípravu džemu uvaríme preso. Do hrnca vložíme jahody, Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru a prilejeme preso. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

3

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Nutričné hodnoty na recept Jahodový džem s presom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2625kJ
627kcal
888kJ
212kcal
Tuk 0.57g 0.19g
Uhľohydrát 156.81g 52.98g
Bielkoviny 1.23g 0.41g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.