Flag

Jahodový mramorovaný koláč

asi 12 porcií
Stredne náročné
55
krásny aj chutný
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieBábovky Dr. Oetker
150 gmaslo zmäknuté alebo margarín
2 ksvajce
350 mlmlieko
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
1 PLmlieko na tmavé cesto
Na náplň
asi 600 gjahody
1 balíčekCrème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
300 mlmlieko
Na želé
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
2 zarovnané PLcukor
250 mlvoda
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
štetec alebo pierko
Picture - Bábovky Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na cesto elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni s maslom alebo margarínom, vajcami a mliekom.

2

Jednu tretinu cesta zafarbíme preosiatym kakaom a 1 PL mlieka. Svetlé cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Tmavé cesto vylejeme na povrch a pomocou vidličky urobíme mramorovanie. Vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.

4

Korpus položíme na tortový podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.

5

Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Créme Olé vyšľaháme s mliekom podľa návodu a rozotrieme na korpus. Na povrch krému naukladáme jahody.

6

Želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale, pomocou štetca ním potrieme jahody a necháme zatuhnúť.