SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jahodový mramorovaný koláč

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

krásny aj chutný

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Jahodový mramorovaný koláč

Na cesto:

1 balenie Bábovky Dr. Oetker
150 g maslo zmäknuté alebo margarín
2 vajce
350 ml mlieko
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
1 PL mlieko na tmavé cesto

Na náplň:

asi 600 g jahody
1 balíček Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
300 ml mlieko

Na želé:

1 balíček Tortové želé červené Dr. Oetker
2 zarovnané PL cukor
250 ml voda

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
štetec alebo pierko

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na cesto elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni s maslom alebo margarínom, vajcami a mliekom.

2

Jednu tretinu cesta zafarbíme preosiatym kakaom a 1 PL mlieka. Svetlé cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Tmavé cesto vylejeme na povrch a pomocou vidličky urobíme mramorovanie. Vložíme do rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 35 Minút

3

Odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.

4

Korpus položíme na tortový podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.

5

Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Créme Olé vyšľaháme s mliekom podľa návodu a rozotrieme na korpus. Na povrch krému naukladáme jahody.

6

Želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale, pomocou štetca ním potrieme jahody a necháme zatuhnúť.

Nutričné hodnoty na recept Jahodový mramorovaný koláč

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1227 kJ
293 kcal
595 kJ
142 kcal
Tuk 15.45 g 7.50 g
Sacharidy 34.37 g 16.69 g
Bielkoviny 6.06 g 2.94 g