Jahodový plameniak

(0)
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Originálna torta na detskú oslavu s lahodnou Jahodovou náplňou Dr. Oetker.

asi 10 porcií

stredná obťažnosť 30 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Jahodový plameniak

Na cesto:

4 ks bielok
štipka soľ
4 ks žĺtok
130 g cukor práškový
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
50 ml voda vlažná
75 g múka hladká
50 g Gustin bezgluténový Dr. Oetker
1 KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

1 balíček Jahodová náplň Dr. Oetker
500 ml smotana na šľahanie (33%)

Na krém:

250 g maslo zmäknuté
250 g cukor práškový
štipka soľ
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker

Na ozdobenie:

2 balíčky Poleva svetlá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
2 tortové formy (ø 18 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme bielky so soľou dotuha. V inej mise pri rovnakom výkone vyšľaháme žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom, pastou a vodou do peny. Pridáme múku zmiešanú s Gustinom a kypriacim práškom a sneh z bielkov a zľahka vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do dvoch foriem vyložených papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 20 minút

2

Korpusy necháme vychladnúť. Potom ich vyberieme z formy, odstránime papier na pečenie a každý raz pozdĺžne prekrojíme.

3

V mise vyšľaháme náplň so smotanou podľa návodu na obale. Na prvý korpus nanesieme tretinu náplne a uhladíme. Zakryjeme druhým korpusom, na ktorý opäť nanesieme tretinu náplne a uhladíme. Zakryjeme tretím korpusom, na ktorý nanesieme zvyšnú náplň a opäť uhladíme. Zakryjeme posledným korpusom a tortu odložíme asi na 30 minút do chladničky.

4

Na prípravu krému v mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme maslo s cukrom, soľou a pastou dohladka. Krém zafarbíme troškou farby na ružovo a povrch a strany torty potrieme. Odložíme do chladničky.

5

Polevu vyberieme z obalu, vložíme do kastrólika a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Polevu zafarbíme farbou na tmavoružovú a odstavíme. Keď začne poleva tuhnúť, pomocou lyžičky vytvoríme na papieri na pečenie plameniakovi perie. Necháme úplne stuhnúť. Potom perie opatrne zoberieme a zvyšným krémom pripevníme na povrch a strany torty.

6

Z tvrdého papiera vystrihneme hlavu a krk plameniaka, dokreslíme pastelkami a pripevníme na stranu torty.

Nutričné hodnoty na recept Jahodový plameniak

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2767 kJ
661 kcal
1629 kJ
389 kcal
Tuk 46.14 g 27.14 g
Sacharidy 19.59 g 11.53 g
Bielkoviny 3.38 g 1.99 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem.

Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Váš súhlas výslovne zahŕňa aj súhlas s možnosťou transferu údajov do USA v zmysle článku 49 GDPR resp. § 51 Zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov, pričom tu môžete získať aj podrobnejšie informácie o prenose údajov technologickým dodávateľom/ poskytovateľom a partnerom v USA. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Taktiež využívame technologických  poskytovateľov, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Taktiež spolupracujeme s partnermi, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.

Áno

Nie