na recept Jahodový plameniak
4 ks | bielok |
štipka | soľ |
4 ks | žĺtok |
130 g | cukor práškový |
1 balíček | Vanilkový cukor Dr. Oetker |
2 KL | Vanilková pasta Dr. Oetker |
50 ml | voda vlažná |
75 g | múka hladká |
50 g | Gustin bezgluténový Dr. Oetker |
1 KL | Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker |
1 balíček | Jahodová náplň Dr. Oetker |
500 ml | smotana na šľahanie (33%) |
250 g | maslo zmäknuté |
250 g | cukor práškový |
štipka | soľ |
1 KL | Vanilková pasta Dr. Oetker |
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker |
2 balíčky | Poleva svetlá Dr. Oetker |
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker |
elektrický ručný šľahač | |
2 | tortové formy (ø 18 cm) |
Na prípravu cesta v mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme bielky so soľou dotuha. V inej mise pri rovnakom výkone vyšľaháme žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom, pastou a vodou do peny. Pridáme múku zmiešanú s Gustinom a kypriacim práškom a sneh z bielkov a zľahka vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do dvoch foriem vyložených papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Doba pečenia: asi 20 minút
Korpusy necháme vychladnúť. Potom ich vyberieme z formy, odstránime papier na pečenie a každý raz pozdĺžne prekrojíme.
V mise vyšľaháme náplň so smotanou podľa návodu na obale. Na prvý korpus nanesieme tretinu náplne a uhladíme. Zakryjeme druhým korpusom, na ktorý opäť nanesieme tretinu náplne a uhladíme. Zakryjeme tretím korpusom, na ktorý nanesieme zvyšnú náplň a opäť uhladíme. Zakryjeme posledným korpusom a tortu odložíme asi na 30 minút do chladničky.
Na prípravu krému v mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme maslo s cukrom, soľou a pastou dohladka. Krém zafarbíme troškou farby na ružovo a povrch a strany torty potrieme. Odložíme do chladničky.
Polevu vyberieme z obalu, vložíme do kastrólika a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Polevu zafarbíme farbou na tmavoružovú a odstavíme. Keď začne poleva tuhnúť, pomocou lyžičky vytvoríme na papieri na pečenie plameniakovi perie. Necháme úplne stuhnúť. Potom perie opatrne zoberieme a zvyšným krémom pripevníme na povrch a strany torty.
Z tvrdého papiera vystrihneme hlavu a krk plameniaka, dokreslíme pastelkami a pripevníme na stranu torty.
Na porciu/ kus | Na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
2767
kJ
661 kcal |
1629
kJ
389 kcal |
Tuk | 46.14 g | 27.14 g |
Sacharidy | 19.59 g | 11.53 g |
Bielkoviny | 3.38 g | 1.99 g |
Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem.
Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Váš súhlas výslovne zahŕňa aj súhlas s možnosťou transferu údajov do USA v zmysle článku 49 GDPR resp. § 51 Zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov, pričom tu môžete získať aj podrobnejšie informácie o prenose údajov technologickým dodávateľom/ poskytovateľom a partnerom v USA. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.
Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.
Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.
Taktiež využívame technologických poskytovateľov, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.
Áno
Nie
Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.
Taktiež spolupracujeme s partnermi, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.
Áno
Nie