Flag

Jemný vanilkový krém s ovocím

asi 2 poháre
Jednoduché
15
z dvoch krémov
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na ovocný krém
250 gostružiny alebo iné drobné ovocie
125 gtvaroh polotučný mäkký
150 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 PLcukor kryštálový
Na vanilkový krém
300 mlmlieko studené
100 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekCrème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
125 gtvaroh polotučný mäkký
50 mlmlieko
1 - 2 PLcukor
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
1

Ovocný krém

Niekoľko kusov ovocia si odložíme nabok na ozdobu. Zbytok ovocia roztlačíme, precedíme cez sitko a vymiešame spolu s tvarohom na hladkú zmes. Smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom a zľahka vmiešame do tvarohu s ovocím. Ovocný krém dochutíme 1 lyžicou cukru.

2

Vanilkový krém

300 ml studeného mlieka, smotanu a Créme Olé (pripravený podľa návodu) dáme do vyššej nádoby. Ručným šľahačom rozmiešame najprv na najnižšom stupni, potom krátko asi 3 minúty na vyššom stupni tak, aby vznikol krém. Tvaroh vymiešame s mliekom a pridáme do vanilkového krému. Dochutíme cukrom.

3

Ovocným a vanilkovým krémom striedavo naplníme sklenené poháre a dozdobíme ovocím. Podávame chladené.