SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jemný vanilkový krém s ovocím

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

z dvoch krémov

asi 2 poháre

jednoduchá príprava 15 minut

Prísady

Prísady

na recept Jemný vanilkový krém s ovocím

Na ovocný krém:

250 g ostružiny alebo iné drobné ovocie
125 g tvaroh polotučný mäkký
150 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
1 PL cukor kryštálový

Na vanilkový krém:

300 ml mlieko studené
100 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
125 g tvaroh polotučný mäkký
50 ml mlieko
1 - 2 PL cukor

preparation

príprava

1

Ovocný krém

Niekoľko kusov ovocia si odložíme nabok na ozdobu. Zbytok ovocia roztlačíme, precedíme cez sitko a vymiešame spolu s tvarohom na hladkú zmes. Smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom a zľahka vmiešame do tvarohu s ovocím. Ovocný krém dochutíme 1 lyžicou cukru.

2

Vanilkový krém

300 ml studeného mlieka, smotanu a Créme Olé (pripravený podľa návodu) dáme do vyššej nádoby. Ručným šľahačom rozmiešame najprv na najnižšom stupni, potom krátko asi 3 minúty na vyššom stupni tak, aby vznikol krém. Tvaroh vymiešame s mliekom a pridáme do vanilkového krému. Dochutíme cukrom.

3

Ovocným a vanilkovým krémom striedavo naplníme sklenené poháre a dozdobíme ovocím. Podávame chladené.

Nutričné hodnoty na recept Jemný vanilkový krém s ovocím

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2922kJ
698kcal
490kJ
117kcal
Tuk 47.99g 8.03g
Uhľohydrát 44.59g 7.46g
Bielkoviny 22.94g 3.84g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.