Flag

Jogurtový krém s domácou granolou

asi 6 porcií
Jednoduché
35
Lahodný a výživný dezert s jogurtovým krémom so Smeta-fix Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na granolu
60 govsené vločky
30 gmed tekutý
1 KLolej
Na krém
250 gmascarpone
250 gjogurt biely
3 PLcukor práškový
2 baleniaSmeta-fix Dr. Oetker
50 gmaliny
50 gčučoriedky kanadské
Na ozdobenie
Topping Lesné ovocie Dr. Oetker
30 gčučoriedky kanadské
30 gmaliny
lístky mäty
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou špičkou
6dezertné poháre
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Topping Lesné ovocie Dr. Oetker
1

Na prípravu granoly v mise zmiešame vločky s medom a olejom. Nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Pečenú granolu presypeme do misy, necháme vychladnúť a rozdrobíme.

3

Na krém v mise zmiešame mascarpone s jogurtom, cukrom a Smeta-fixom a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Krémom naplníme cukrárske vrecko a poháre plníme striedavo takým spôsobom, že nanesieme krém, ovocie, granolu a opäť krém.

4

Povrch pohárov ozdobíme toppingom, ovocím a lístkami mäty.