Jahody očistíme a pomocou ponorného mixéra ich rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu a trochu džemu a dôkladne premiešame.
V mise vo vodnom kúpeli vymiešame vajcia, žĺtky a cukor a zahrejeme na teplotu 65 °C. Zložíme z vodného kúpeľa a mixérom vyšľaháme do hustej peny. Po častiach pridáme mascarpone, vanilkovú pastu a nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku.
Na dno plechu alebo misy poukladáme polovicu piškót namočených v jahodovom náleve. Nanesieme polovicu krému a uhladíme. Rozložíme zvyšné namočené piškóty v náleve a zakryjeme zvyšným krémom. Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme asi 2 hodiny v chladničke stuhnúť.
Jahody očistíme a nakrájame na plátky. Jahody nanesieme na povrch krému. Tortové želé pr pravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Opatrne nalejeme na jahody. Odložíme do chladničky na ďalšie 2 hodiny odležať, najlepšie cez noc.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty