Flag

Juhoslovanský krémeš

asi 20 porcií
Jednoduché
90
Krémeš ako ho možno nepoznáte. S orechovým cestom a krémom zo Zlatého klasu Originál. Na veľký plech!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 gcesto lístkové
Na orechové cesto
5 ksbielok
štipkasoľ
5 ksžltok
100 gcukor práškový
70 gmúka polohrubá
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
140 gorechy vlašské pomleté
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na krém
1 lmlieko polotučné
4 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
500 gmaslo zmäknuté
200 gcukor práškový
4 PLrum
Na ozdobenie
2 zarovnané PLcukor práškový
Ešte potrebujeme
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Na prípravu cesta lístkové cesto rozdelíme na dve polovice. Z každej polovice vyvaľkáme plát 30x 40 cm. Pláty nanesieme do vymazaných plechov a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a postupne pláty upečieme. Každý plech pečieme asi 15 minút.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

2

Oba pláty necháme vychladnúť.

3

Na prípravu orechového cesta v mise vyšľaháme z bielkov a soli elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Žĺtka s cukrom šľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, orechami, kakaom a sneh z bielkov a ručne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymazaný a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

4

Plát necháme vychladnúť.

5

Na prípravu krému nalejeme do hrnca polovicu mlieka a privedieme do varu. V druhej polovici rozmiešame Zlaté klasy, nalejeme do vriaceho mlieka a asi minútu povaríme. Odstavíme a necháme za občasného premiešania úplne vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Po častiach zašľahávame vychladnutý krém. Pridáme rum a zamiešame. Polovicu krému rovnomerne rozotrieme na plát z lístkového cesta a nanesieme orechový plát. Potrieme druhou polovicou krému a zakryjeme druhým plátom lístkového cesta. Pritlačíme a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

6

Pred servírovaním dozdobíme práškovým cukrom.