Flag

Kakaová torta s jablkovým snehom

asi 12 porcií
Jednoduché
135
Bábovka, Holandské kakao Dr. Oetker a k tomu pečené jablká? Výsledok je jednoducho dokonalý!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
120 gmaslo zmäknuté
3 ksžltok
0,5 KLAróma mandľová Dr. Oetker
1 balenieBábovky Dr. Oetker
50 gHolandské kakao Dr. Oetker
12 PLkáva čierna vychladnutá
100 mlmlieko
3 ksbielok
Na náplň
3 ksjablká
1 ksbielok
100 gcukor práškový
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
2 PLHolandské kakao Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
plech na pečenie (20 x 30 cm)
ponorný mixér
Picture - Aróma mandľová Dr. Oetker
Picture - Bábovky Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo šľahačom do peny. Pridáme žĺtky, arómu, sypkú zmes, kakao, kávu a mlieko a vymiešame dohladka. Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 45 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom raz pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu náplne jablká olúpeme, nakrájame na štvrtky a vykrojíme z nich jaderníky. Jablká preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

4

Jablká necháme vychladnúť a potom ich pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. V mise vyšľaháme bielok šľahačom dotuha. Pridáme cukor a rozmixované jablká a zamiešame.

5

Náplň nanesieme na spodný diel korpusu a uhladíme. Zakryjeme vrchným korpusom a odložíme asi na hodinu do chladničky.

6

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a tortu ňou polejeme. Necháme stuhnúť. Pred podávaním posypeme kakaom.