SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Karamelové rezy

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

rafinovaná chuť

asi 12 ks

stredná obťažnosť 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Karamelové rezy

Na cesto:

450 g múka polohrubá
1 balíček Droždie Dr. Oetker
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
štipka soľ
1 vajce
250 ml mlieko vlažné
50 g maslo zmäknuté alebo margarín

Na potretie:

120 g med
150 g maslo rozpustené alebo margarín
50 g cukor
5 PL mlieko
100 g kokos strúhaný

Na krém:

150 g cukor
750 ml mlieko
2 balíčky Originál Puding aróma Vanilka Dr. Oetker
1 balenie Želatína v plátkoch Dr. Oetker
250 ml smotana na šľahanie (33%)

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)
valček na cesto

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku a droždie. Pridáme vanilínový cukor, soľ, vajce, mlieko, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme na hladké cesto. Zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 40 minút kysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na plát s veľkosťou 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie.

2

Na potretie zmiešame med, maslo alebo margarín, cukor, mlieko a kokos a zmes rovnomerne rozotrieme na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 15 Minút

3

Ešte teplý korpus nožom rozdelíme na 4 diely.

4

Na prípravu krému vo väčšom hrnci skaramelizujeme cukor do svetlohnedej farby. Opatrne postupne prilejeme 500 ml mlieka a varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí. V 250 ml mlieka rozmiešame pudingy a vlejeme ich do vriaceho karamelového mlieka. Za stáleho miešania asi 1 minútu povaríme. Uvarený puding necháme za občasného pomiešania vychladnúť.

5

Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu na obale a rozohriatu vmiešame do vychladnutého pudingu. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do pudingu. Jednotlivé štvrtiny korpusu pozdĺžne rozrežeme a naplníme krémom.

Nutričné hodnoty na recept Karamelové rezy

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2223kJ
531kcal
1063kJ
254kcal
Tuk 28.29g 13.54g
Uhľohydrát 62.68g 29.99g
Bielkoviny 8.47g 4.05g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.