SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Karamelové rezy

Prísady

Prísady

na recept Karamelové rezy

Na cesto:

450 g múka polohrubá
1 balíček Droždie Dr. Oetker
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
štipka soľ
1 vajce
250 ml mlieko vlažné
50 g maslo zmäknuté alebo margarín

Na potretie:

120 g med
150 g maslo rozpustené alebo margarín
50 g cukor
5 PL mlieko
100 g kokos strúhaný

Na krém:

150 g cukor
750 ml mlieko
2 balíčky Originál Puding aróma Vanilka Dr. Oetker
1 balenie Želatína v plátkoch Dr. Oetker
250 ml smotana na šľahanie (33%)

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)
valček na cesto

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku a droždie. Pridáme vanilínový cukor, soľ, vajce, mlieko, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme na hladké cesto. Zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 40 minút kysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na plát s veľkosťou 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie.

2

Na potretie zmiešame med, maslo alebo margarín, cukor, mlieko a kokos a zmes rovnomerne rozotrieme na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 15 Minút

3

Ešte teplý korpus nožom rozdelíme na 4 diely.

4

Na prípravu krému vo väčšom hrnci skaramelizujeme cukor do svetlohnedej farby. Opatrne postupne prilejeme 500 ml mlieka a varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí. V 250 ml mlieka rozmiešame pudingy a vlejeme ich do vriaceho karamelového mlieka. Za stáleho miešania asi 1 minútu povaríme. Uvarený puding necháme za občasného pomiešania vychladnúť.

5

Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu na obale a rozohriatu vmiešame do vychladnutého pudingu. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do pudingu. Jednotlivé štvrtiny korpusu pozdĺžne rozrežeme a naplníme krémom.

Nutričné hodnoty na recept Karamelové rezy

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2223 kJ
531 kcal
1063 kJ
254 kcal
Tuk 28.29 g 13.54 g
Uhľohydrát 62.68 g 29.99 g
Bielkoviny 8.47 g 4.05 g
(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

rafinovaná chuť

asi 12 ks

stredná obťažnosť 35 minut
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.