Flag

Karamelové rezy

asi 12 ks
Stredne náročné
35
rafinovaná chuť
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
450 gmúka polohrubá
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
1 ksvajce
250 mlmlieko vlažné
50 gmaslo zmäknuté alebo margarín
Na potretie
120 gmed
150 gmaslo rozpustené alebo margarín
50 gcukor
5 PLmlieko
100 gkokos strúhaný
Na krém
150 gcukor
750 mlmlieko
2 balíčkyDr. Oetker Puding aróma Vanilka
1 balenieŽelatína v plátkoch Dr. Oetker
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
valček na cesto
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
Picture - Želatína v plátkoch Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku a droždie. Pridáme vanilínový cukor, soľ, vajce, mlieko, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme na hladké cesto. Zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 40 minút kysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na plát s veľkosťou 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie.

2

Na potretie zmiešame med, maslo alebo margarín, cukor, mlieko a kokos a zmes rovnomerne rozotrieme na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Ešte teplý korpus nožom rozdelíme na 4 diely.

4

Na prípravu krému vo väčšom hrnci skaramelizujeme cukor do svetlohnedej farby. Opatrne postupne prilejeme 500 ml mlieka a varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí. V 250 ml mlieka rozmiešame pudingy a vlejeme ich do vriaceho karamelového mlieka. Za stáleho miešania asi 1 minútu povaríme. Uvarený puding necháme za občasného pomiešania vychladnúť.

5

Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu na obale a rozohriatu vmiešame do vychladnutého pudingu. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do pudingu. Jednotlivé štvrtiny korpusu pozdĺžne rozrežeme a naplníme krémom.