Flag

Koláč s kardamónom a figami

asi 12 porcií
Jednoduché
65
Zaujímavá chuťová kompozícia s lahodným krémom z Premium Zlatého klasu s prírodnou vanilkou Dr. Oetker. Recept pripravila foodblogerka Red Velvet Cooking.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na krém
20 gPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
250 mlmlieko
50 gcukor
250 gtvaroh polotučný
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Na cesto
1 ksvajce
120 gcukor
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
110 mlmlieko
140 gmúka hladká
0,5 balíčkyKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
na špičku nožakardamóm
Na ozdobenie
4figy čerstvé
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 20 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
1

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom do neho zašľaháme tvaroh a citrónovú kôru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.

2

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajce s cukrom a pastou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kardamómom a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Koláč necháme vychladnúť. Potom odstránime formu a pozdĺžne ho prekrojíme.

4

Polovicu krému nanesieme na spodný diel korpusu a priložíme vrchným dielom. Zvyšným krémom potrieme povrch a strany torty a odložíme stuhnúť do chladničky asi na hodinu.

5

Na ozdobenie očistíme figy a nakrájame ich na štvrtiny. Figy poukladáme na povrch koláča.