SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Koláč s kardamónom a figami

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Zaujímavá chuťová kompozícia s lahodným krémom z Premium Zlatého klasu s prírodnou vanilkou Dr. Oetker. Recept pripravila foodblogerka Red Velvet Cooking.

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Koláč s kardamónom a figami

Na krém:

20 g Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
250 ml mlieko
50 g cukor
250 g tvaroh polotučný
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker

Na cesto:

1 vajce
120 g cukor
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
110 ml mlieko
140 g múka hladká
0,5 balíčky Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
na špičku noža kardamóm

Na ozdobenie:

4 figy čerstvé

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 20 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom do neho zašľaháme tvaroh a citrónovú kôru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.

2

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajce s cukrom a pastou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kardamómom a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

3

Koláč necháme vychladnúť. Potom odstránime formu a pozdĺžne ho prekrojíme.

4

Polovicu krému nanesieme na spodný diel korpusu a priložíme vrchným dielom. Zvyšným krémom potrieme povrch a strany torty a odložíme stuhnúť do chladničky asi na hodinu.

5

Na ozdobenie očistíme figy a nakrájame ich na štvrtiny. Figy poukladáme na povrch koláča.

Nutričné hodnoty na recept Koláč s kardamónom a figami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 632kJ
151kcal
666kJ
159kcal
Tuk 2.03g 2.14g
Uhľohydrát 27.96g 29.43g
Bielkoviny 5.42g 5.70g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.