SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Krémové ovocné košíčky

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Chutné košíčky s vanilkovým krémom a čerstvým ovocím.

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Krémové ovocné košíčky

Na cesto:

500 g cesto lístkové

Na náplň:

300 ml mlieko polotučné
1 balíček Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
80 g cukor
125 g maslo zmäknuté

Na ozdobenie:

300 g jahody alebo iné čerstvé ovocie

Ešte potrebujeme:

forma na muffiny (12 kusov)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta rozdelíme lístkové cesto na polovice. Z každej polovice vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche plát, ktorý nakrájame na 12 rovnakých štvorcov. Do formičiek na muffiny vymastených olejom vložíme krížom cez seba vždy dva štvorce a na niekoľkých miestach ich prepichneme vidličkou (na cesto môžeme nasypať fazuľu, cesto sa toľko nenadvihne a vytvorí sa hlbší košíček; po upečení fazuľu vyberieme). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

2

Košíčky necháme vo forme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne nalejeme do kastrólika 200 ml mlieka a privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlatý klas s cukrom. Nalejeme do vriaceho mlieka a povaríme asi 1 minútu. Za občasného premiešania necháme krém úplne vychladnúť. Do masla zašlaháme po častiach krém elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni.

4

Košíčky vyberieme z formy a preložíme na podnos. Krém vložíme do cukrárskeho vrecka a košíčky naplníme. Ozdobíme ovocím a necháme v chladničke stuhnúť.

Nutričné hodnoty na recept Krémové ovocné košíčky

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1110 kJ
265 kcal
992 kJ
237 kcal
Tuk 19.48 g 17.39 g
Sacharidy 25.65 g 22.90 g
Bielkoviny 3.51 g 3.13 g