Flag

Krtkova torta s vianočným stromčekom

asi 6 porcií
Stredne náročné
60
Originálny vianočný dezert z Krtkovej torty Dr. Oetker môže byť aj vhodným darčekom.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
1 balenieKrtkove torty Dr. Oetker
100 gmaslo zmäknuté
2 ksvajce
75 mlmlieko
Na ozdobenie
2 baleniaPoleva svetlá Dr. Oetker
2 baleniaFarba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
Snehové vločky Dr. Oetker
6 ksslané tyčinky
Na náplň
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
100 mlvoda studená
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
6 kspohárik (ako kvetináč)
Picture - Krtkove torty Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Picture - Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
Picture - Snehové vločky Dr. Oetker
1

Zmes na korpus nasypeme do misy. Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme šľahačom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na ozdobenie polevy rozpustíme podľa návodu na obale a zafarbíme farbou. Na papier na pečenie položíme tyčinky a polevou pomocou cukrárskeho vrecka alebo lyžičky vytvoríme stromčeky. Posypeme zdobením a necháme dôkladne stuhnúť.

4

Polovicu korpusu nakrájame a rozdelíme do pohárov. Druhú polovicu rozdrobíme.

5

Náplň pripravíme so smotanou a vodou podľa návodu na obale. Nanesieme do pohárov na korpusy a posypeme rozdrobeným korpusom.

6

Do stredu zapichneme stromčeky a podávame.