Krtkova zimná torta

(0)
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Originálna Krtkova torta Dr. Oetker v zimnej vianočnej nálade.

16 porcií

jednoduchá príprava 20 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Krtkova zimná torta

Na korpus:

1 balenie Krtkove torty Dr. Oetker
100 g maslo zmäknuté
2 ks vajce
75 ml mlieko

Na náplň:

500 ml smotana na šľahanie (33%)
100 ml voda
3 banany

Na ozdobenie:

1 balenie Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
1 balenie Perličky strieborné Dr. Oetker
1 balenie Snehové vločky Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
formička na vykrajovanie s vianočnými motívmi (stromček, hviezdička, mikulášske čiapky)

preparation

príprava

1

Na prípravu zmes na korpus nasypeme do misy. Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra: 170 °C

Doba pečenia: 35 - 40 minút

2

Po upečení oddelíme okraj formy a korpus necháme vychladnúť. Korpus potom položíme na tortový podnos. Pomocou lyžičky korpus vydlabeme do hĺbky 1/2 cm. Necháme okraj široký 1 cm. Vydlabanú časť korpusu v miske nahrubo rozdrobíme.

3

Banány olúpeme, pozdĺžne rozkrojíme a plochou stranou poukladáme na vydlabaný korpus.

4

Na prípravu náplne smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Zmes na náplň zmiešame s vodou a ihneď vmiešame do šľahačky. Nakoniec vmiešame čokoládové vločky, navŕšime kopulovito na korpus až ku okraju a posypeme rozdrobeným korpusom.

5

Na ozdobenie zafarbíme 3 časti fondánu na zeleno, žlto a červeno a jednu časť necháme bielu. Zafarbené fondány postupne vyvaľkáme pomocou váľka na pocukrovanej pracovnej ploche na plát a pomocou vykrajovacích formičiek z neho vykrajujeme rôzne vianočné motívy. Potom povrch torty ozdobíme a posypeme perličkami a vločkami.

6

Odložíme do chladničky asi na 3 hodiny stuhnúť.

Nutričné hodnoty na recept Krtkova zimná torta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1419 kJ
339 kcal
1059 kJ
253 kcal
Tuk 22.26 g 16.61 g
Sacharidy 30.36 g 22.66 g
Bielkoviny 3.35 g 2.50 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie