Flag

Krtkova zimná torta

16 porcií
Jednoduché
60
Originálna Krtkova torta Dr. Oetker v zimnej vianočnej nálade.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
1 balenieKrtkove torty Dr. Oetker
100 gmaslo zmäknuté
2 ksvajce
75 mlmlieko
Na náplň
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
100 mlvoda
3banany
Na ozdobenie
1 balenieFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
1 baleniePerličky strieborné Dr. Oetker
1 balenieSnehové vločky Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
formička na vykrajovanie s vianočnými motívmi (stromček, hviezdička, mikulášske čiapky)
Picture - Krtkove torty Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Perličky strieborné  Dr. Oetker
Picture - Snehové vločky Dr. Oetker
1

Na prípravu zmes na korpus nasypeme do misy. Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 35 - 40 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Po upečení oddelíme okraj formy a korpus necháme vychladnúť. Korpus potom položíme na tortový podnos. Pomocou lyžičky korpus vydlabeme do hĺbky 1/2 cm. Necháme okraj široký 1 cm. Vydlabanú časť korpusu v miske nahrubo rozdrobíme.

3

Banány olúpeme, pozdĺžne rozkrojíme a plochou stranou poukladáme na vydlabaný korpus.

4

Na prípravu náplne smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Zmes na náplň zmiešame s vodou a ihneď vmiešame do šľahačky. Nakoniec vmiešame čokoládové vločky, navŕšime kopulovito na korpus až ku okraju a posypeme rozdrobeným korpusom.

5

Na ozdobenie zafarbíme 3 časti fondánu na zeleno, žlto a červeno a jednu časť necháme bielu. Zafarbené fondány postupne vyvaľkáme pomocou váľka na pocukrovanej pracovnej ploche na plát a pomocou vykrajovacích formičiek z neho vykrajujeme rôzne vianočné motívy. Potom povrch torty ozdobíme a posypeme perličkami a vločkami.

6

Odložíme do chladničky asi na 3 hodiny stuhnúť.