Flag

Kuracie aspikové bábovôčky

asi 8 porcií
Stredne náročné
100
Tradičný kurací aspik v novom kabáte s kučeravým kelom a Vega gélom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na aspik
1 kskuracie stehno
70 mlvoda
korenie nové (4 guľôčky)
korenie čierne (6 guľôčok)
0.5cibuľa
1 strúčikcesnak
1 ksmrkva
0,25 kszeler
3 zarovnaná PLbiele víno
soľ
korenie čierne mleté
2 PLmajonéza
kučeravý kel (2 listy)
pažítka
2 baleniaVEGA Gél Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
8misky
trochuolej na vymastenie misiek
1

Na prípravu aspiku vložíme stehno do hrnca a zalejeme ho vodou. Pridáme korenie a soľ a necháme asi hodinu povariť. Počas varenia odoberáme prípadnú penu. Potom pridáme zeleninu okrem kučeravého kelu a pažítky.

2

Mäso a zeleninu scedíme cez sitko a plátno. Odmeriame 500 ml vývaru, pridáme do neho biele víno, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.

3

Mäso zbavíme kože, oberieme od kosti a natrháme na menšie kúsky. Mrkvu nakrájame na kolieska. Kučeravý kel a pažítku nakrájame nadrobno. Misky vymastíme olejom a naukladáme do nich mäso a zeleninu.

4

Do vychladnutého vývaru vmiešame Vega gél a privedieme do varu. Pridáme majonézu a asi 1 minútu povaríme. Nalejeme do misiek na mäso a zeleninu a odložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 3 hodiny.