SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Kuracie aspikové bábovôčky

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Tradičný kurací aspik v novom kabáte s kučeravým kelom a Vega gélom Dr. Oetker.

asi 8 porcií

stredná obťažnosť 60 minut

Prísady

Prísady

na recept Kuracie aspikové bábovôčky

Na aspik:

1 ks kuracie stehno
70 ml voda
korenie nové (4 guľôčky)
korenie čierne (6 guľôčok)
0.5 cibuľa
1 strúčik cesnak
1 ks mrkva
0,25 ks zeler
3 zarovnaná PL biele víno
soľ
korenie čierne mleté
2 PL majonéza
kučeravý kel (2 listy)
pažítka
2 balíčkov VEGA Gél Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

8 misky
trochu olej na vymastenie misiek

preparation

príprava

1

Na prípravu aspiku vložíme stehno do hrnca a zalejeme ho vodou. Pridáme korenie a soľ a necháme asi hodinu povariť. Počas varenia odoberáme prípadnú penu. Potom pridáme zeleninu okrem kučeravého kelu a pažítky.

2

Mäso a zeleninu scedíme cez sitko a plátno. Odmeriame 500 ml vývaru, pridáme do neho biele víno, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.

3

Mäso zbavíme kože, oberieme od kosti a natrháme na menšie kúsky. Mrkvu nakrájame na kolieska. Kučeravý kel a pažítku nakrájame nadrobno. Misky vymastíme olejom a naukladáme do nich mäso a zeleninu.

4

Do vychladnutého vývaru vmiešame Vega gél a privedieme do varu. Pridáme majonézu a asi 1 minútu povaríme. Nalejeme do misiek na mäso a zeleninu a odložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 3 hodiny.

Nutričné hodnoty na recept Kuracie aspikové bábovôčky

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 155 kJ
37 kcal
423 kJ
101 kcal
Tuk 2.33 g 6.30 g
Sacharidy 0.83 g 2.26 g
Bielkoviny 2.63 g 7.10 g