Flag

Letné marhuľové vlnky

asi 16 porcií
Stredne náročné
40
ľahký dezert na letné dni.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na krehké cesto
300 gmúka hladká
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 ksvajce
180 gmaslo zmäknuté alebo margarín
Na odpaľované cesto
130 mlvoda
30 gmaslo alebo margarín
80 gmúka hladká
20 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
0,05 ksvajce
na špičku nožaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
300 gmarhule
1 balíčekCrème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
500 mlsmotana na šľahanie (33%) (vychladenej)
Na ozdobenie
30 gčokoláda horká
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou (Ø asi 8 mm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
1

Na prípravu krehkého cesta premiešame v mise všetky suroviny a ručne vypracujeme hladké cesto. Z cesta vyvaľkáme plát s veľkosťou 30 x 40 cm a pomocou váľka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

2

Na prípravu odpaľovaného cesta prevaríme v malom hrnci vodu a maslo alebo margarín. Hrniec odložíme zo sporáka a pridáme múku zmiešanú so škrobom. Vareškou vypracujeme z cesta hladkú guľu, ktorú potom asi 1 minútu za stáleho miešania zahrievame („odpaľujeme") a potom dáme do misy. Do cesta postupne zapracujeme vajcia elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Kypriaci prášok vmiešame až do vychladnutého cesta.

3

Cesto naplníme do vrecka so zrezanou trubičkou, na korpus nanesieme pozdĺžne 5 pásikov v tvare vlniek v rovnomerných vzdialenostiach. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme..

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

4

Upečený korpus necháme na plechu vychladnúť na kuchynskej mriežke.

5

Na prípravu náplne umyjeme marhule, necháme ich odkvapkať na sitku, rozpolíme, zbavíme kôstok a nakrájame na tenké plátky. Créme Olé ušľaháme podľa návodu na obale, ale s 500 ml smotany na šľahanie. Náplň naplníme do cukrárskeho vrecka, nastriekame dekoratívne medzi vlnky z odpaľovaného cesta a na povrch poukladáme plátky marhúľ.

6

Na ozdobenie nasekáme čokoládu nahrubo a necháme rozpustiť v kovovej alebo ohňovzdornej miske vo vodnom kúpeli na miernom ohni. Rozpustenou čokoládou naplníme mikroténové vrecko, odstrihneme rožtek a ozdobíme povrch koláča. Až do podávania odložíme do chladničky.