Flag

Makové bezlepkové lievančeky

asi 18 ks
Jednoduché
20
Výborné lievančeky so 100 % Makom mletým Dr. Oetker bez pridaného cukru sú vhodné aj pri nízkosacharidovej diéte.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 ksbanán väčší
2 ksžltok
3 PLsmotana kyslá
1 PL100 % Mak mletý Dr. Oetker
štipkaKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
štipkasoľ
2 ksbielok
Na ozdobenie
smotana kyslá
ovocie drobné čerstvé (jahody, čučoriedky, maliny)
Okrem toho potrebujeme
ponorný mixér
elektrický ručný šľahač
panvica na lievance
trochuolej
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise rozmixujeme pomocou ponorného mixéra banán so žĺtkami. Pridáme kyslú smotanu, mak, kypriaci prášok a soľ a vymiešame dohladka. Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

2

Lievančeky pomaly smažíme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

3

Lievančeky dozdobíme kyslou smotanou a ovocím a podávame.