Flag

Marhuľové žervé trojuholníčky

asi 24 porcií
Jednoduché
45
Máte veľkú úrodu marhúľ? Potom je tu práve pre vás letný svieži múčnik.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pri použití kompótovaných marhúľ miesto mlieka možno použiť šťavu z kompótu.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksbielok
100 gcukor práškový
4 ksžltok
100 gmúka polohrubá
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na náplň a obloženie
400 gmarhule čerstvé
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
250 gžervé smotanový syr
75 mlmlieko
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov a cukru šľahačom tuhý sneh. Po jednom postupne zašľaháme žĺtky. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Marhule nakrájame na malé kúsky.

4

V mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom a vanilkovým cukrom šľahačom dotuha. V inej mise vymiešame žervé s mliekom, vmiešame do šľahačky a zľahka premiešame. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Obložíme kúskami marhúľ a posypeme škoricovým cukrom.

5

Pred podávaním nakrájame na trojuholníky.

Náš tip

  • Pri použití kompótovaných marhúľ miesto mlieka možno použiť šťavu z kompótu.