Flag

Marhuľový koláč

asi 24 porcií
Jednoduché
75
Rýchly a veľmi dobrý marhuľový koláč z Bábovky Dr. Oetker z nášho retro receptára, ktorý je overený mnohými rokmi.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieBábovky Dr. Oetker
150 gmaslo rozpustené
4 ksžltok
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 - 2 KLAróma rumová Dr. Oetker
šťava z 1 citróna
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
4 ksbielok
Na obloženie
700 gkompót marhuľový (hmotnosť po odkvapkaní)
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
Picture - Bábovky Dr. Oetker
Picture - Aróma rumová Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Kompót necháme na sitku dôkladne odkvapkať.

2

Na prípravu cesta v mise zmiešame sypkú zmes s maslom, žĺtkami, smotanou, arómou, šťavou a kôrou. V mise vyšľaháme šľahačom z bielkov tuhý sneh. Pridáme ho do zmesi a opatrne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme.

3

Na povrch cesta rovnomerne nanesieme odkvapkané marhule reznou stranou nadol. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

4

Koláč necháme vychladnúť.