Na prípravu cesta pripravíme zmes s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 - 40 minút
Elektrická rúra: 165 °C
Teplovzdušná rúra: 155 °C
Perník necháme vychladnúť. Potom ho vyklopíme, nakrájame na štvorčeky a povrch potrieme džemom.
Na ozdobenie časť bieleho fondánu zafarbíme rôznymi farbami. Potom pomocou váľka fondány vyvaľkáme a nakrájame na štvorčeky vo veľkosti perníka. Položíme na perník. Zo zafarbeného fondánu povykrajujeme rôzne vianočné motívy a ozdobíme perličkami podľa vlastnej fantázie.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie