Flag

Mini tortičky s jahodami

asi 16 porcie
Jednoduché
50
Tentoraz tvorí Čierne kakao a Jahodová náplň Dr. Oetker neodolateľné duo v mini verzii. Tejto kombinácii neodoláte.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmúka hladká
4 PLČierné kakao Dr. Oetker preosiaté
štipkasoľ (2x)
2 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 KLSóda bikarbóna 100g Dr. Oetker
2 ksvajce
240 gcukor   trstinový
240 mlcmar
100 mlolej
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
200 mlzrnková káva horúcá
Na náplň
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekJahodová náplň Dr. Oetker
2 KLcukor  
Na ozdobenie
asi 16 ksjahody čerstvé
Okrem toho potrebujeme
2plech na pečenie (20 x 30 cm)
elektrický ručný šľahač
formička alebo pohár na vykrajovanie
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Čierné kakao Dr. Oetker preosiaté
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna 100g Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Jahodová náplň Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vo väčšej mise zmiešame múku s kakaom, soľou, kypriacim práškom a sódou. V druhej mise vymiešame vajcia s cukrom. Pridáme cmar, olej a pastu, vmiešame k múke a dôkladne premiešame. Nakoniec vmiešame scedenú kávu. Cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch plechov vyložených papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Na náplň vyšľaháme smotanu s jahodovou náplňou a cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni podľa návodu na obale. Naplníme cukrárske vrecko a náplňou k sebe zlepíme vždy dve kolieska. Zvyšok náplne nanesieme na tortičky a ozdobíme čerstvou jahodou