SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Mini tortičky s kivi

(0)
5 3 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Nepečené mini zákusky s jogurtovým krémom pripraveným so Želatínovým stužovačom Dr. Oetker. Sladká bodka za nedeľný obed.

8 porcií

jednoduchá príprava 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Mini tortičky s kivi

Na korpus:

120 g sušienky kakaové (bez náplne)
2 PL rum
70 g maslo zmäknuté

Na náplň:

6 kivi
700 g jogurt biely plnotučný smotanový
100 g cukor práškový
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
1 balíček Želatínový stužovač Dr. Oetker
100 ml voda

Ešte potrebujeme:

8 ks formička bez dna alebo miska (Ø 8 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu korpusu rozdrvíme pomocou váľka sušienky, vložíme ich do misky a pokvapkáme rumom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka.

2

Formičky rozložíme na podnos, rozdelíme do nich korpus a pritlačíme pomocou lyžičky.

3

Ak nemáme formičky, použijeme misky a vyložíme ich potravinárskou fóliou tak, aby presahovala cez okraj misky. Korpus rozdelíme do misiek a pomocou lyžičky ho pritlačíme ku dnu.

4

Na prípravu náplne kivi olúpeme a nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Plátky prekrojíme a vyložíme nimi obvod formičiek alebo misiek. V mise zmiešame jogurt s cukrom a vanilkovým cukrom. V inej mise pripravíme želatínový stužovač s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do jogurtovej zmesi. Náplň opatrne nalejeme do formičiek alebo misiek tak, aby nám zakryla plátky kivi. Formičky alebo misky odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny a necháme stuhnúť. Potom formičky odstránime a z misiek vyberieme tortičky pomocou potravinárskej fólie na podnos. Povrch dozdobíme kúskami kivi.

Nutričné hodnoty na recept Mini tortičky s kivi

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 992 kJ
237 kcal
502 kJ
120 kcal
Tuk 10.88 g 5.50 g
Sacharidy 18.20 g 9.19 g
Bielkoviny 5.71 g 2.88 g