Flag

Nadýchaná roláda

6 porcií
Stredne náročné
40
Ľahučká nadýchaná roláda so Solamylom bezgluténovým Dr. Oetker a Finesse Citrónovou kôrou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Roládu môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať Polevou svetlou Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
5 ksbielok
5 ksžltok
100 gcukor
2 zarovnané PLSolamyl bezgluténový Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Na náplň
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
150 gsmotana kyslá (15%)
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie (30 x 40 cm)
olej na potretie
Picture - Solamyl bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň z bielkov tuhý sneh. Pridáme žĺtky, cukor a Solamyl zmiešaný s kôrou. Nešľaháme, len opatrne premiešame. Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie potretým olejom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

2

Horúci plát preklopíme na utierku a stiahneme papier na pečenie. Plát zrolujeme a necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na stredný stupeň smotanu do polotuha. Pridáme vanilkový cukor, Smeta-fix a kyslú smotanu a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha.

4

Vychladnutý plát rozrolujeme, potrieme náplňou a opäť zrolujeme. Odložíme stuhnúť do chladničky.

Náš tip

  • Roládu môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať Polevou svetlou Dr. Oetker.