SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Nepečená jablková torta

(0)
5 9 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Jablková dobrota so Zlatým klasom pre malých i veľkých maškrtníkov

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Nepečená jablková torta

-:

800 g jablká očistené, nakrájané na štvrťky a zbavené jadrovníkov
400 ml voda
4 zarovnané PL cukor
1 balíček Škoricový cukor Dr. Oetker
2 balíčky Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
1 balenie piškóty okrúhle (240 g)

Na ozdobenie:

250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
ponorný mixér
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

preparation

príprava

1

Na prípravu torty do väčšieho hrnca vložíme jablká, 200 ml vody, cukor a škoricový cukor a varíme, kým jablká nezmäknú. Jablká rozmixujeme ponorným mixérom. Vo zvyšných 200 ml vody rozmiešame Zlaté klasy s vanilínovým cukrom. Prilejeme k jablkám a ešte asi 2 minúty povaríme.

2

Dno tortovej formy vyložíme piškótami, nalejeme polovicu jablkovej zmesi a uhladíme. Na zmes rozložíme vrstvu piškót a zalejeme jablkovou zmesou. Odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

3

Na ozdobenie ušľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Odstránime okraj formy. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a tortu ozdobíme.

Nutričné hodnoty na recept Nepečená jablková torta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 883kJ
211kcal
565kJ
135kcal
Tuk 8.17g 5.20g
Uhľohydrát 34.00g 21.66g
Bielkoviny 3.00g 1.91g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.