Na prípravu korpusu sušienky rozmixujeme, pridáme kakao a maslo. Zmes
pritlačíme na dno formy vyloženej papierom na pečenie. Odložíme do
chladničky stuhnúť.
Na prípravu náplne v kastróliku plátky želatíny zalejeme vodou a necháme
podľa návodu napučať. Želatínu pri nízkej teplote opatrne zohrievame až do
rozpustenia (nevaríme!). Odstavíme a ihneď po častiach vmiešame kyslú
smotanu. V mise premiešame tvaroh s cukrom, aby sa cukor rozpustil. Zmes
nalejeme do misky s tvarohom a dôkladne premiešame. Nanesieme na
korpus, uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.
Na prípravu ovocnej peny marhule očistíme, pokrájame na malé kúsky a
vložíme do hrnca. Krátko povaríme a pomocou ponorného mixéra
rozmixujeme. Necháme vychladnúť. V kastróliku plátky želatíny zalejeme
vodou a necháme podľa návodu napučať. Želatínu pri nízkej teplote opatrne
zohrievame až do rozpustenia (nevaríme!). Odstavíme a ihneď vmiešame časť
ovocného pyré. Potom vmiešame do zvyšného pyré a dôkladne zamiešame.
Nakoniec vmiešame smotanu vyšľahanú šľahačom do polotuha. Nanesieme
na tvarohovú náplň a uhladíme. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Na ozdobenie nanesieme na povrch torty ovocie. Tortové želé pripravíme s
vodou a cukrom podľa návodu na obale. Necháme mierne vychladnúť a
nanesieme na ovocie. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty