SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Nepečený srnčí chrbát s jahodami

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

jednoduchý a chutný

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Nepečený srnčí chrbát s jahodami

Na krém:

250 g jahody čerstvé
400 g smotana pochúťková
70 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíček Želatínový stužovač Dr. Oetker
100 ml voda
piškóty okrúhle alebo dlhé cukrárske

Ešte potrebujeme:

forma srnčí chrbát (30 x 11 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu krému nakrájame jahody na malé kúsky. Nakrájané jahody zmiešame s pochúťkovou smotanou, cukrom a vanilínovým cukrom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do pripraveného smotanového krému. Dôkladne premiešame.

2

Zmes nalejeme do formy na srnčí chrbát a na vrch nahusto poukladáme piškóty. Dáme na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.

3

Pred podávaním vyklopíme a podávame chladené. Môžeme ozdobiť aj šľahačkou.

Nutričné hodnoty na recept Nepečený srnčí chrbát s jahodami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 214 kJ
51 kcal
285 kJ
68 kcal
Tuk 0.08 g 0.11 g
Sacharidy 6.69 g 9.04 g
Bielkoviny 0.84 g 1.14 g