Na prípravu náplne uvaríme z pudingového prášku, mlieka a cukru podľa návodu hustý puding. Odstavíme, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Na prípravu korpusu v mise zmiešame rozdrvené sušienky s kakaom. Pridáme pyré a maslo a prepracujeme. Nanesieme rovnomerne do formy vyloženej papierom na pečenie a pritlačíme lyžicou ku dnu.
Vychladnutý puding v mise vyšľaháme mixérom. Po lyžiciach postupne zašľahávame mascarpone, syr a cukor. Nakoniec pridáme čokoládu a vyšľaháme dohladka. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme.
Odložíme do chladničky minimálne na 3 hodiny stuhnúť.
Pred podávaním ozdobíme čokoládovými kúskami a nastrúhanou tyčinkou.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty