SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Orechová torta s gaštanovým krémom a brusnicami

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Bezlepková torta s orieškovým korpusom so Zlatým klasom Dr. Oetker a jemným tvarohovo-gaštanovým krémom. Recept vytvorilo štúdio Medové motúzy.

asi 8 porcií

jednoduchá príprava 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Orechová torta s gaštanovým krémom a brusnicami

Na cesto:

5 vajce
140 g cukor práškový
2 balíčky Vanilkový cukor Dr. Oetker
160 g Zlatý klas Originál Dr. Oetker (á 200 g)
80 g orechy lieskové mleté
1,5 KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

Na krém:

200 g gaštanové pyré
250 g tvaroh polotučný
50 g cukor práškový
1 PL rum
190 g brusnicový kompót

Na ozdobenie:

100 g brusnice čerstvé alebo sušené
orechy lieskové sekané
2 vetvičky rozmarín alebo lístky mäty

Ešte potrebujeme:

2 tortové formy (Ø 18 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s orechmi a kypriacim práškom a zľahka vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

2

Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy raz pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu krému v mise vyšľaháme gaštanové pyré s tvarohom, cukrom a rumom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Krémom potrieme všetky korpusy a nerovnomerne na ne rozdelíme brusnice. Potom korpusy uložíme na seba a boky uhladíme tenkou vrstvou presahujúceho krému.

4

Povrch torty ozdobíme brusnicami, nasekanými lieskovcami a lístkami rozmarínu alebo mäty. Tortu uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny vychladnúť.

Nutričné hodnoty na recept Orechová torta s gaštanovým krémom a brusnicami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1624 kJ
388 kcal
854 kJ
204 kcal
Tuk 12.88 g 6.78 g
Uhľohydrát 32.33 g 17.01 g
Bielkoviny 11.37 g 5.98 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.