Flag

Orechovo-vanilkové oblúčiky

asi 30 ks
Stredne náročné
60
Krehké a voňavé cesto posypané Vanilkovým cukrom Dr. Oetker. Vyskúšajte a uvidíte, ako rýchlo sa stratí.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak nemáme formu na srnčí chrbát, môžeme použiť váľok alebo fľašu. Namiesto Vanilkového cukru môžeme použiť aj Škoricový cukor Dr. Oetker. 
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
280 gmúka hladká
0,5 baleniaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
100 gcukor práškový
160 gmaslo zmäknuté
2 ksžltok
Na potretie a posypanie
2 ksbielok
100 gorechy vlašské strúhané
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
ostrôžka
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie
forma na srnčí chrbát (30 × 10 cm) alebo plechovka
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a práškovým cukrom. Pridáme maslo a žĺtky a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto odložíme asi na 30 minút do chladničky stuhnúť. Cesto na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme pomocou váľka na plát hrubý asi 3 mm. Pomocou ostrôžky z cesta nakrájame pásiky s rozmermi 2,5 × 8 cm. Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh. Pásiky prenesieme na obrátený srnčí chrbát alebo plechovku (vnútri zaťažíme, aby sa nepreklopila), potrieme snehom a povrch posypeme orechami zmiešanými s vanilkovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Opatrne vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Ak nemáme formu na srnčí chrbát, môžeme použiť váľok alebo fľašu. Namiesto Vanilkového cukru môžeme použiť aj Škoricový cukor Dr. Oetker.