Na prípravu náplne kataif nakrájame na malé kúsky a na masle ho opražíme do zlatohneda. Odložíme a necháme vychladnúť. Potom ho prenesieme do misy. Pridáme pistáciový krém a pastu a vymiešame na hladkú hmotu.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom, olejom, mliekom a soľou mixérom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a vymiešame dohladka. Panvicu na lievance potrieme olejem a smažíme na nej lievančeky z oboch strán. Necháme vychladnúť a potom 3 lievančeky zlepíme k sebe náplňou.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Lievančeky polejeme polevou a pistáciovým krémom. Ozdobíme pistáciami a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie