
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vajcami a pastou šľahačom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, nastrúhanú čokoládu a ovocie a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom 1× pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu krému v mise vyšľaháme maslo s tvarohom a cukrom šľahačom dohladka. Zašľaháme rozpustenú polevu. Krém rozdelíme na polovice a jednu polovicu zafarbíme nazeleno. Na spodnú časť korpusu nanesieme polovicu svetlého krému a prikryjeme vrchným dielom. Povrch a strany torty potrieme zvyšným krémom a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
Na povrch a strany torty umiestnime polovičky kornútikov a celé kornútiky, ktoré ozdobíme zeleným krémom. Dozdobíme zvieratkami z perníčkov a zdobením podľa vlastnej fantázie.
Súvisiace recepty

Sladké pečenie

Sladké pečenie

Sladké pečenie