
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme mlieko, žĺtky, maslo a arómu a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu nakysnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť rozvaľkáme na guľatý plát s priemerom 26 cm.
V mise zmiešame náplne s mliekom. Prvý plát položíme na plech vyložený papierom na pečenie a natrieme 2 PL slivkového lekváru a 1/3 náplne. Zakryjeme druhým plátom a opäť natrieme 2 PL slivkového lekváru a 1/3 náplne. Zakryjeme tretím plátom, natrieme zvyšným lekvárom a náplňou a zakryjeme posledným plátom.
Do stredu koláča položíme pohár a ostrým nožom nakrájame na 16 rovnakých trojuholníkov. Vždy dva stočíme k sebe a konce pritlačíme. Necháme ešte asi 15 minút kysnúť.
Povrch koláča natrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty

Sladké pečenie

Sladké pečenie

Sladké pečenie