Na prípravu korpusu sušienky rozdrvíme a vložíme do misy. Zalejeme maslom a prepracujeme. Nanesieme rovnomerne do formy vyloženej papierom na pečenie a pritlačíme lyžicou ku dnu. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Po upečení necháme mierne ochladnúť.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme tvaroh s kyslou smotanou, cukrom, vanilkovým cukrom, vajcami, šťavou a kôrou mixérom dohladka. Nanesieme na korpus, uhladíme a dopečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Upečený cheesecake vyberieme z rúry a necháme pri izbovej teplote úplne vychladnúť. Potom odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Vychladený cheesecake potrieme džemom a dozdobíme broskyňami.
Broskyne očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do hrnca. Pridáme vyfiletované a nakrájané pomaranče. Pridáme Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru a privedieme do varu. Potom pridáme zvyšný cukor, kyselinu a kôru a varíme ešte 5 minút. Hotový džem nalejeme do dôkladne očistených pohárov, uzavrieme viečkom a otočíme hore dnom. Po asi 10 minútach otočíme späť a necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie