Na krém v kastróliku zohrejeme smotanu. Vložíme na kúsky nalámanú čokoládu a za stáleho miešania necháme čokoládu úplne rozpustiť. Odstavíme a necháme asi 10 minút vychladnúť. Potom pridáme mascarpone a dôkladne zamiešame. Krém odložíme do chladničky asi na 2 hodiny stuhnúť. Potom ním naplníme cukrárske vrecko.
Na prípravu náplne kadaif nakrájame na malé kúsky a na masle ho opražíme dozlatista. Odložíme a necháme vychladnúť. Potom ho prenesieme do misy. Pridáme pistáciový krém a pastu a vymiešame na hladkú hmotu.
Na prípravu korpusu v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, maslom a čokoládou mixérom do peny. Pridáme mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a vymiešame dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Po upečení korpus necháme asi 10 minút vychladnúť. Potom ho vyklopíme na tortový podnos a povrch zvlhčíme mliekom.
Na korpus nanesieme náplň a uhladíme. Potom celý povrch ozdobíme krémom.
Koláč posypeme pistáciami a odložíme asi na 2 hodiny stuhnúť do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie