V kastróliku zmiešame mak s cukrom, mliekom a pastou. Premiešame, za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme domäkka. Potom pridáme maslo, džem, škoricu, perník a kôru a vymiešame dohladka. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Na prípravu cesta premiešame múku s droždím. V mise vymiešame maslo s cukrom do peny, pridáme žĺtky, pastu a kôru. Vmiešame do pripravenej zmesi, pridáme mlieko a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste aspoň hodinu kysnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou valčeka vyvaľkáme na veľký obdĺžnik s hrúbkou asi 5 mm a po celej ploche potrieme náplňou. Z kratšej strany stočíme do rolády. Roládu ostrým nožom nakrájame na menšie trojuholníky. Stred od špičky k základni starostlivo stlačíme vareškou a každý kúsok prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
Srdiečka potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom s rumom.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Upečené srdiečka zľahka poprášime práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie