Flag

Trasená karamelová OLÉ roláda s orechmi

asi 12 porcií
Stredne náročné
50
Lahodný múčnik k nedeľnej káve s Crème Olé Slaný karamel Dr. Oetker, ktorý pripravíte raz dva.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksvajce
50 gcukor práškový
60 gmúka hladká
1 PLvoda vlažná
2 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
štipkasoľ
Na náplň
2 baleniaCrème Olé Slaný karamel Dr. Oetker
1 balenieSmeta-fix Dr. Oetker
50 gorechy vlašské
600 mlmlieko plnotučné
Na slaný karamel
70 gcukor
30 gmaslo
40 mlsmotana na šľahanie (33%)
0,5 KLsoľ
Na dozdobenie
orechy vlašské
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie (30 x 40 cm)
papier na pečenie
uzatvárateľná nádoba (objem asi 3l)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Crème Olé Slaný karamel Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Žĺtky oddelíme od bielkov a spolu s práškovým cukrom a vodou ich vyšľaháme do bledožltej peny. Pridáme preosiatu múku, kypriaci prášok a cesto jemne premiešame. Na záver doň opatrne vmiešame sneh, ktorý vyšľaháme z bielkov a štipky soli. Cesto rozotrieme na plech vystlaným papierom na pečenie a pečieme ho približne 10 minút pri teplote 180°C.

Doba pečenia: 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Upečený plát vyklopíme na papier na pečenie ľahko posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol, opatrne stiahneme. Plát stočíme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.

3

Zakiaľ cesto chladne, pripravíme si krém a slaný karamel. Do uzatvárateľnej nádoby dáme mlieko, nasekané orechy, Crème Olé, Smeta-fix a nádobu uzatvoríme viečkom. Nádobou energicky trasieme cca 1 minútu, kým sa ingrediencie neprepoja a krém nezhustne. Krém ešte jemne premiešame stierkou a zatiaľ ho odložíme do chladničky.

4

Na panvici za občasného miešania roztopíme cukor a vmiešame doň maslo nakrájané na menšie kúsky. Karamel miešame až kým sa cukor s maslom neprepojí, prilejeme smotanu a karamel necháme ešte krátko prebublať. Na záver do karamelu vmiešame soľ a odstavíme ho z plameňa.

5

Vychladnuté cesto potrieme ¾ pripraveného krému, roládu zrolujeme a zvyšný krém rozotrieme na vrch a po bokoch rolády. Necháme ju aspoň hodinu stuhnúť v chladničke a podávame ju dozdobenú slaným karamelom a vlašskými orechmi.