Flag

Vanilkový cheesecake s čučoriedkovou polevou

asi 12 porcií
Stredne náročné
90
Chuťovo dokonalý pečený cheesecake s Vanilkou mletou Dr. Oetker a úžasnou čučoriedkovou bodkou uspokojí vaše chute.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
150 gmaslové sušienky rozdrvené
100 gorechy lieskové mleté
1 balíčekČokoládové kúsky Dr. Oetker
140 gmaslo rozpustené
Na náplň
600 gsmotanový syr
250 gmascarpone
200 gcukor
30 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
2 KLVanilka mletá Dr. Oetker
3 ksvajce
Na ozdobenie
300 gčučoriedky
šťava z 1 citróna
30 gcukor
50 mlvoda
20 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 24 cm)
Picture - Čokoládové kúsky Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Vanilka mletá Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
1

Na prípravu korpusu v mise zmiešame rozdrvené sušienky s orechami a čokoládovými kúskami. Pridáme maslo a prepracujeme. Nanesieme na dno formy vyloženej papierom na pečenie a pritlačíme.

2

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanový syr s mascarpone, cukrom, škrobom, vanilkou a vajcami šľahačom dohladka. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 50 - 60 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

3

Cheesecake necháme vychladnúť.

4

Do kastrólika vložíme očistené čučoriedky. Pridáme šťavu a cukor. Vo vode rozmiešame škrob a nalejeme k čučoriedkam. Za stáleho miešania krátko povaríme do zhustnutia. Nalejeme na koláč a necháme stuhnúť.