Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s droždím, cukrom a soľou. Pridáme vajcia, mlieko a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste aspoň 1 hodinu kysnúť.
Na prípravu náplne v mise zmiešame tvaroh s cukrom, kôrou a žĺtkami.
V mise zmiešame múku s cukrom a maslom a vypracujeme posýpku.
Vykysnuté cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu potrieme marhuľovým džemom a druhú tvarohovou náplňou a poukladáme na kúsky nakrájané marhule. Povrch oboch frgálov posypeme posýpkou. Okraje potrieme rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Po upečení necháme vychladnúť a podávame.
- Marhule očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do hrnca.
- Pridáme cukor, rozkrojený vanilkový struk, kyselinu a 10 minút povaríme.
- Odstavíme, vyberieme struk a vmiešame whisky.
- Hotový džem nalejeme do dôkladne očistených pohárov, uzavrieme viečkom a otočíme hore dnom.
- Po asi 10 minútach otočíme späť a necháme vychladnúť.
- Celý recept nájdete TU
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie