Pečený puding á la Clafoutis

(0)
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Známy francúzsky koláč Clafoutis pripravený zo Zlatého klasu Dr. Oetker.

asi 8 porcií

jednoduchá príprava 20 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Pečený puding á la Clafoutis

Na cesto:

1 balíček Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
500 ml mlieko
50 g cukor
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
50 g maslo
2 ks vajce
50 g mandle mleté
50 g múka polohrubá
1 PL Amaretto
3 hrste ovocie drobné
maslo a hrubá múka na vymazanie a vysypanie formy

Ešte potrebujeme:

forma na tart

preparation

príprava

1

Dve tretiny mlieka dáme variť spolu s maslom a cukrom, vo zvyšnej tretine rozmiešame Zlatý klas a vlejeme ho do hrnca, keď sa maslo rozpustí. Za stáleho miešania uvaríme puding, ktorý necháme čiastočne vychladnúť. Metličkou vmiešame celé vajcia, múku, mandle, vanilkovú pastu aj likér.

2

Formu vymažeme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme do nej cesto a na vrch poukladáme/ nasypeme ovocie. Koláčik v rúre trochu zväčší objem, takže si vo forme necháme malú rezervu. Dáme piecť do rúry kým nie je pevný a zlatistý.

Elektrická rúra: 170 °C

Doba pečenia: 40 minút

3

Po upečení necháme vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky, aby sa lepšie krájal.

Nutričné hodnoty na recept Pečený puding á la Clafoutis

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 812 kJ
194 kcal
687 kJ
164 kcal
Tuk 11.44 g 9.70 g
Sacharidy 16.54 g 14.01 g
Bielkoviny 6.08 g 5.15 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem.

Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Váš súhlas výslovne zahŕňa aj súhlas s možnosťou transferu údajov do USA v zmysle článku 49 GDPR resp. § 51 Zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov, pričom tu môžete získať aj podrobnejšie informácie o prenose údajov technologickým dodávateľom/ poskytovateľom a partnerom v USA. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Taktiež využívame technologických  poskytovateľov, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Taktiež spolupracujeme s partnermi, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.

Áno

Nie