SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Perníkové Cake pops

(0)
5 2 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Z Perníka Dr. Oetker môžete pripraviť, a nielen pre deti, aj cake pops na každú príležitosť. A deti vám rady pomôžu zdobiť!

35 - 40 ks

jednoduchá príprava 50 minut

Prísady

Prísady

na recept Perníkové Cake pops

Na cesto:

1 balenie Perník Dr. Oetker
400 ml voda
120 ml olej
100 g smotanová nátierka bez príchute

Na ozdobenie:

1 balíček Poleva svetlá Dr. Oetker
1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
1 balenie Zdobenie pestré Dr. Oetker
1 balenie Guľôčky dúhové Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

40 špajdlí alebo tyčinky k lízankám

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame zmes s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: 30 Minút

2

Po upečení necháme perník vychladnúť.

3

Cesto rukou nadrobno rozmrvíme do misy, pridáme smotanovú nátierku a dôkladne premiešame. Ručne formujeme guľôčky, ktoré necháme v chladničke vychladnúť.

4

Polevy pripravíme podľa návodu na obale. Z jednej polevy odstrihneme rožtek vrecka, koniec špajdle namočíme do polevy a ihneď zapichneme do guľôčky. Dáme na chvíľku vychladnúť do chladničky, aby poleva stuhla.

5

Rozpustené polevy vlejeme do vyššej nádoby a ihneď namáčame guľôčky na špajdli, aby poleva nestuhla. Guľôčky pomaly otáčame, aby sa poleva rovnomerne roztiekla, a ihneď zdobíme. Zapichneme do peny alebo kvetináča a necháme opäť v chladničke stuhnúť.

Nutričné hodnoty na recept Perníkové Cake pops

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 519 kJ
124 kcal
1235 kJ
295 kcal
Tuk 7.72 g 18.39 g
Uhľohydrát 12.84 g 30.57 g
Bielkoviny 0.81 g 1.92 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.