Flag

Plnené krapne so Zlatým klasom

asi 50 ks
Jednoduché
40
Inšpirované z regiónu východného Slovenska so Zlatým klasom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
450 gmúka hladká
1 zarovnaná KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
štipkasoľ
250 gtvaroh polotučný
100 gmaslo zmäknuté
1 PLrum
3 ksvajce
Na náplň
2 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
800 mlmlieko polotučné
60 gcukor
Ešte potrebujeme
potravinárska fólia
radielko na cesto
panvica hlboká
olej na smaženie
cukrárske vrecko s úzkou špičkou
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so sódou a soľou. Pridáme tvaroh, maslo, rum a vajcia a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme asi hodinu odpočinúť. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Pomocou radielka plát nakrájame na malé obdĺžniky s rozmermi 5 x 7 cm.

2

Krapne smažíme na obidvoch stranách dozlata a ukladáme ich na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.

3

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného premiešania necháme krém vychladnúť. Krémom naplníme cukrárske vrecko a vychladnuté krapne na kratšej strane špičkou prepichneme a naplníme.

4

Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.