SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Pudingovo-jablkový rybník

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Dokonalá harmónia chutí Originál Pudingu Dr. Oetker, sviežich jabĺk a pekanových orechov.

12 porcií

stredná obťažnosť 60 minut

Prísady

Prísady

na recept Pudingovo-jablkový rybník

Na korpus:

250 g múka hladká
štipka soľ
150 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
1 vajce
150 g maslo zmäknuté

Na náplň:

6 jablka malé (olúpaná, zbavená jadierok a nakrájaná na polovice)
citrónová šťava z 2 citrónov
1 balenie Marcipán Dr. Oetker
1 vajce

Na zaliatie a ozdobenie:

1 vajce
30 g cukor
1 balíček Originál Puding aróma Vanilka Dr. Oetker
100 g jogurt biely polotučný
100 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
15 ks orechy pekanové

Ešte potrebujeme:

koláčová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu korpusu v mise zmiešame múku so soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme asi 40 minút odležať v chladničke.

2

Cesto nanesieme na dno a okraje vymastenej a múkou vysypanej formy a vidličkou na niekoľkých miestach poprepichujeme.

3

Na cesto rozložíme polovice jabĺk odrezanou stranou nahor a polejeme ich vytlačenou citrónovou šťavou. V mise vyšľaháme nastrúhaný marcipán s vajcom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a nanesieme na jablká.

4

Na zaliatie v mise vymiešame vajce s cukrom, pudingovým práškom, jogurtom, smotanou a kôrou metličkou dohladka a nalejeme na povrch. Nakoniec dozdobíme pekanovými orechmi. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. 

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: 180 °C

Doba pečenia: 45 Minút

5

Koláč necháme vychladnúť.

Nutričné hodnoty na recept Pudingovo-jablkový rybník

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1537 kJ
367 kcal
1491 kJ
356 kcal
Tuk 20.53 g 19.93 g
Uhľohydrát 27.80 g 26.99 g
Bielkoviny 5.42 g 5.27 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.