SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Rafinovaný orieškový veniec

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

sviatočný

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Rafinovaný orieškový veniec

Na cesto:

0.06 vajce
100 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
2 PL rum
60 ml olej
160 g múka hladká
1 KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
50 g orechy strúhané

Na náplň:

1 balenie Krémová náplň čokoládová Dr. Oetker
200 ml mlieko studené
125 g maslo zmäknuté
2 PL cukor práškový

Na pokvapkanie:

likér krémový (nemusí byť)

Na potretie:

2 - 3 PL marmeláda

Na posypanie a ozdobenie:

čokoláda strúhaná
cukor práškový
orechy lieskové

Ešte potrebujeme:

forma na veniec (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Vajcia, práškový cukor, vanilínový cukor a rum vyšľaháme do peny. Za stáleho šľahania zapracujeme olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom a orechami a krátko zašľaháme do našľahanej hmoty.

2

Hladké cesto rovnomerne vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na veniec (priemer 26 cm). Vložíme do predhriatej rúry.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 30 - 40 Minút

3

Upečený veniec necháme asi 10 minút vo forme vychladiť a vyklopíme na podnos. Necháme celkom vychladnúť, pozdĺžne rozkrojíme a pokvapeme likérom.

4

Náplň pripravíme podľa návodu na obale a rozotrieme na spodný diel venca. Zľahka zakryjeme druhým dielom a veniec potrieme marmeládou. Posypeme čokoládou a ozdobíme orechami. Podľa chuti pocukrujeme. Do doby servírovania uložíme do chladu (asi na 3 hodiny).

Nutričné hodnoty na recept Rafinovaný orieškový veniec

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1122kJ
268kcal
1541kJ
368kcal
Tuk 17.58g 24.08g
Uhľohydrát 16.26g 22.27g
Bielkoviny 3.16g 4.32g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.