SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Repový aspik

(0)
4 2 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Delikátne zeleninové predjedlo s Vega gélom Dr. Oetker vás ohromí nielen svojou farbou.

asi 8 porcií

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Repový aspik

Na aspik:

1 ks červená repa šalátová nahrubo nastrúhaná
0,5 zarovnané KL rasca rímska mletá
1 KL citrónová šťava
2 vetvičky tymian čerstvý
250 ml voda
300 ml kokosové mlieko plechovka
2 balíčkov VEGA Gél Dr. Oetker
300 ml voda
1 PL pažítka čerstvá nasekaná
soľ podľa chuti
korenie čierne mleté podľa chuti

Na prílohu:

4 vajce varené
250 g jogurt biely
pažítka čerstvá nasekaná

Okrem toho potrebujeme:

8 misky
olej na vymastenie

preparation

príprava

1

Na prípravu aspiku vložíme repu do hrnca. Pridáme rascu, šťavu, tymian a vodu a asi 2 minúty povaríme. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Potom prelejeme do misy na váhe a do 700 g dolejeme kokosové mlieko. Vega gél zmiešame s vodou, nalejeme do kastrólika a privedieme do varu. Povaríme asi 1 minútu, ihneď nalejeme k zmesi a dôkladne premiešame. Dochutíme pažítkou, soľou, čiernym korením a nalejeme do mištičiek vymastených olejom. Odložíme do chladničky stuhnúť na 1-2 hodiny.

2

Po stuhnutí vyklopíme aspik na tanierik a podávame s uvareným vajcom a jogurtom zmiešaným s pažítkou.

Nutričné hodnoty na recept Repový aspik

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 234 kJ
56 kcal
126 kJ
30 kcal
Tuk 3.83 g 2.04 g
Sacharidy 1.68 g 0.90 g
Bielkoviny 4.41 g 2.35 g