Flag

Repový aspik

asi 8 porcií
Jednoduché
80
Delikátne zeleninové predjedlo s Vega gélom Dr. Oetker vás ohromí nielen svojou farbou.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na aspik
1 ksčervená repa šalátová nahrubo nastrúhaná
0,5 zarovnané KLrasca rímska mletá
1 KLcitrónová šťava
2 vetvičkytymian čerstvý
250 mlvoda
300 mlkokosové mlieko plechovka
2 baleniaVEGA Gél Dr. Oetker
300 mlvoda
1 PLpažítka čerstvá nasekaná
soľ podľa chuti
korenie čierne mleté podľa chuti
Na prílohu
4 ksvajce varené
250 gjogurt biely
pažítka čerstvá nasekaná
Okrem toho potrebujeme
8misky
olej na vymastenie
1

Na prípravu aspiku vložíme repu do hrnca. Pridáme rascu, šťavu, tymian a vodu a asi 2 minúty povaríme. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Potom prelejeme do misy na váhe a do 700 g dolejeme kokosové mlieko. Vega gél zmiešame s vodou, nalejeme do kastrólika a privedieme do varu. Povaríme asi 1 minútu, ihneď nalejeme k zmesi a dôkladne premiešame. Dochutíme pažítkou, soľou, čiernym korením a nalejeme do mištičiek vymastených olejom. Odložíme do chladničky stuhnúť na 1-2 hodiny.

2

Po stuhnutí vyklopíme aspik na tanierik a podávame s uvareným vajcom a jogurtom zmiešaným s pažítkou.