Flag

Rezy s anjelskými krídlami

asi 12 porcií
Stredne náročné
40
nebesky chutné
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieMarcipán Dr. Oetker nastrúhaný
5 ksvajce
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
175 gmúka hladká
1 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
75 gmaslo rozpustené
Na tvarohovú náplň
250 gtvaroh tučný
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
100 gcukor práškový
1 balíčekŽelatína na stuženie krémov Dr. Oetker
2 PLrum
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na ovocnú náplň
500 govocie červené kompótové (jahody,višne,ríbezle)
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
200 mlšťava z kompótu
2 zarovnané PLcukor
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Marcipán Dr. Oetker  nastrúhaný
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Želatína na stuženie krémov Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme nastrúhaný marcipán, vajcia a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do krémovej konzistencie (asi 7 minút). Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a maslo a zmiešame s vaječnou penou.

2

Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Na tvarohovú náplň v mise ručne vymiešame tvaroh s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom dohladka. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, rozpustíme s rumom a dôkladne vmiešame do pripraveného tvarohu. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a vmiešame do tvarohovej náplne. Náplň naplníme do cukrárskeho vrecka a na vychladnutý korpus nastriekame pásy asi 5 cm od seba. Odložíme na 1 hodinu do chladničky.

4

Na ovocnú náplň necháme ovocie na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme. Zmiešame tortové želé s ovocím a šťavou alebo vodou a za stáleho miešania krátko povaríme. Odstavíme zo sporáka a opatrne nanesieme na korpus medzi tvarohovú náplň. Odložíme na 1 hodinu do chladničky.