SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Rezy s anjelskými krídlami

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

nebesky chutné

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Rezy s anjelskými krídlami

Na cesto:

1 balenie Marcipán Dr. Oetker nastrúhaný
0.08 vajce
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
175 g múka hladká
1 KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
75 g maslo rozpustené

Na tvarohovú náplň:

250 g tvaroh tučný
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
100 g cukor práškový
1 balíček Želatína na stuženie krémov Dr. Oetker
2 PL rum
250 ml smotana na šľahanie (33%)

Na ovocnú náplň:

500 g ovocie červené kompótové (jahody,višne,ríbezle)
1 balíček Tortové želé červené Dr. Oetker
200 ml šťava z kompótu
2 zarovnané PL cukor

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme nastrúhaný marcipán, vajcia a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do krémovej konzistencie (asi 7 minút). Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a maslo a zmiešame s vaječnou penou.

2

Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 10 Minút

3

Na tvarohovú náplň v mise ručne vymiešame tvaroh s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom dohladka. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, rozpustíme s rumom a dôkladne vmiešame do pripraveného tvarohu. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a vmiešame do tvarohovej náplne. Náplň naplníme do cukrárskeho vrecka a na vychladnutý korpus nastriekame pásy asi 5 cm od seba. Odložíme na 1 hodinu do chladničky.

4

Na ovocnú náplň necháme ovocie na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme. Zmiešame tortové želé s ovocím a šťavou alebo vodou a za stáleho miešania krátko povaríme. Odstavíme zo sporáka a opatrne nanesieme na korpus medzi tvarohovú náplň. Odložíme na 1 hodinu do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Rezy s anjelskými krídlami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1298kJ
310kcal
858kJ
205kcal
Tuk 17.28g 11.45g
Uhľohydrát 23.61g 15.64g
Bielkoviny 4.63g 3.06g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.